Klaverblad Verzekeringen Drie Provinciën Toernooi 2017

 IMG 5375

Op vrijdag 24 maart is in de “Pompstee” te Roden de negentiende editie van het Klaverblad Verzekeringen Drie Provinciën Klaverjastoernooi gehouden voor Ambtenaren van de Gemeenten, Provinciehuis, Justitie/Politie, Ziekenhuizen en Brandweerkorpsen in de Provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Er hebben zich geen teams van de Waterschappen en Waterleiding bedrijven ingeschreven. Misschien komt dat volgend jaar wel. Er zijn wel 2 sponsoren teams gevormd, zo hebben ze de sfeer en het enthousiasme van iedereen van dichtbij meegemaakt.

Hoofdsponsor Klaverblad verzekeringen had een stroopwafelkraam neergezet in de zaal en bij binnenkomst werd iedereen getrakteerd op een vers gebakken stroopwafel en van een kopje koffie of thee voorzien, aangeboden door zalencentrum De Pompstee en Klaverblad Verzekeringen. Na een kort welkomstwoord gaf organisator Ton Krans de microfoon aan Else Neef bekend als omroepster van de televisie. Else heette iedereen welkom op deze mooie klaverjasavond. Na het openingswoord werd er op een sportieve manier door 176 deelnemers gestreden om de Klaverblad Verzekeringen wisselbokaal.  

De scores werden direct bij verwerking op het projectiescherm zichtbaar, zodat de deelnemers snel op de hoogte waren van hun positie op de ranglijst.

Dankzij de sponsoren was er een mooie prijzentafel samengesteld en is deze avond een succes geworden. De logo’s van alle sponsoren waren afgedrukt op de rondeformulieren en werden tevens op een projectiescherm vertoond. De zaal was aangekleed met diverse vlaggen van sponsoren, wat het geheel een feestelijk aanzien gaf.

De winnaar van dit toernooi is het team van Politie Stadskanaal 1 en zij mogen nu een jaar lang de wisselbokaal in hun prijzenkast zetten. Ze hadden totaal 38669 punten verzameld. Als team kregen ze van de organisatie een dinerbon voor 8 personen aangeboden. Het team kan gaan dineren bij Restaurant “De Pompstee” te Roden, ook werden ze door de organisatie in de bloemetjes gezet. Als 2e is geëindigd een team van de organisatie, zij gaan bowlen bij de Fletcher hotel de Hunzebergen in Exloo.  

Individueel waren er ook leuke prijzen te winnen. Als eerste van de 176 deelnemers is geëindigd Johan Baard, hij deed mee voor het team van de gemeente Noordenveld 2, met een score van 6081 punten. Hij kreeg een Ballonvaart, deze was aangeboden door Dijkstra Ballonvaarten uit Roden. Als tweede eindigde Inze Zuidberg, hij speelde mee voor het team van de Brandweerkorps Rolde en had 5856 punten. Hij kreeg toegangskaarten van Martini Plaza om een voorstelling bij te wonen, aangeboden door Martini Plaza. Op de derde plaats eindigde Henk Daniels, hij speelde mee voor het team van Politie Stadskanaal 1 en had 5764 punten. Hij kreeg een diner bon van Hotel Van der Valk Assen aangeboden door Hotel Van der Valk uit Assen.

 De laagste score van de avond was voor Meta Suurd van het team Gemeente Noordenveld 2 met 3528 punten. Zij kreeg een poedelprijs uitgereikt als aanmoediging om volgend jaar beter te scoren. De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagde klaverjasavond. De datum die u in uw agenda kunt noteren voor het volgende toernooi is 23 maart 2018.

De foto’s en uitslagen kunt u terugvinden op deze website.